Ik ben Sieneke Spiegel – de Boer

Sinds 2016 werk ik met veel plezier en gedrevenheid als zelfstandig ondernemer in Zwolle.  Puur, eerlijk en betrouwbaar: dat is wie ik ben en dat zie je terug in mijn werk. Zo kleurrijk als mijn ontwerpen zijn, zo kleurrijk heb ik mezelf ook in de loop der jaren ontwikkeld.

Componeren met tekst en beeld

Op zoek gaan naar balans in kleur, vorm, boodschap en de wensen van mijn klant: daar word ik blij van. Werken naar veelkleurigheid van een ontwerp en daarbij schoonheid blijven zoeken in duidelijkheid en eenvoud. Dat is wie ik ben. Ik ben Sieneke Spiegel en het is mijn missie om de wereld letterlijk een beetje mooier (op) te maken door vormgeving en DTP. Meer dan tien jaar zette ik mijn talent op dit gebied in bij verschillende werkgevers, waardoor ik veel ervaring opdeed in het werken binnen bestaande huisstijlen. Maar ik wilde meer doen met die ervaring en zette mijn eigen bedrijf op: Studio SIEN. Daarin kan ik ook mijn creatievere kant kwijt, door mee te denken vanaf het concept van een product, logo of huisstijl.

Creatief van kinds af aan

Mijn passie voor creatieve vormgeving ontdekte ik al op de basisschool. Bij het maken van een werkstuk genoot ik van het mooi en passend presenteren en opmaken van bij elkaar gezochte afbeeldingen en geschreven tekst. En in al die jaren sindsdien is er weinig veranderd. Nu nog kan ik me compleet verliezen in de creatieve en technische puzzel van het ontwerpen van huisstijlen, documenten en boeken. Ik ben een beelddenker pur sang. Wat ik hierbij altijd voor ogen heb, is dat ik de ander wil laten zien.

 

Nuchter en puur

Inmiddels ben ik creatief DTP’er en grafisch vormgever in Zwolle, maar ik heb Groningse roots. Door mijn jeugd in de noordelijke veengebieden kreeg ik een nuchtere kijk op het leven mee. Die blik helpt me nu om mijn werk te ontdoen van allerlei opsmuk. Ik laat het er zijn in helderheid en eenvoud. Puur, eerlijk en betrouwbaar: dat is wie ik ben en dat zie je terug in mijn werk. Zo kleurrijk als mijn ontwerpen zijn, zo kleurrijk heb ik mezelf ook in de loop der jaren ontwikkeld. In Zwolle volgde ik de opleiding tot grafisch vormgever en nu heb ik al jaren een mooie werkruimte waar ik al mijn creativiteit kwijt kan. Ik vind het leuk om te blijven leren. Zo volgde ik bijvoorbeeld verschillende cursussen op het gebied van toegankelijk ontwerpen voor mensen met een beperking.

Mezelf laten zien

In Zwolle vond ik de liefde en ontstond mijn gezin. Ook ontdekte ik er andere liefdes: voor spiritualiteit en zingeving, kunst, maatschappelijk verantwoord ondernemen, Dominicaans denken en bezinning. Ik kreeg er oog voor mijn sensitief en empathisch vermogen. Goed kunnen luisteren naar een klant is zo een kracht geworden in mijn werk. Ik durf mezelf te laten zien in mijn werk en in contact met anderen. Die kwetsbaarheid verbind ik met mijn vakmanschap en professionaliteit in creatieve vormgeving en DTP. En dat hoor ik terug in wat klanten over Studio SIEN zeggen.

Ik durf mezelf te laten zien in mijn werk en in contact met anderen. Die kwetsbaarheid verbind ik met mijn vakmanschap en professionaliteit in creatieve vormgeving en DTP.

Contact met SIEN